19.01.2004, 10:22

Nowe ubezpieczenie zdrowotne PZU Życie SA

Opieka Medyczna Premium w Warszawie i Gdańsku

PZU Życie SA rozpoczął sprzedaż nowego ubezpieczenia zdrowotnego Opieka Medyczna Premium. Ubezpieczenie będzie oferowane w Warszawie i Gdańsku. Opieka Medyczna Premium to nowoczesne indywidualne ubezpieczenie zdrowotne, przeznaczone dla klientów oczekujących najwyższej jakości usług medycznych po przystępnej cenie. Partnerem medycznym PZU Życie SA jest renomowana firma LUX MED Sp. z o.o.

Opieka Medyczna Premium to nowy produkt oferowany przez PZU Życie SA przy współpracy z LUX MED Sp. z o.o. W ramach ubezpieczenia klienci mogą korzystać z wybranych placówek medycznych LUX MED na terenie Warszawy i Gdańska.

Ubezpieczenie Opieka Medyczna Premium daje pewność, że zdrowie i życie są pod stałą ochroną. Gwarantuje dostęp do wysokiej jakości usług medycznych wraz z indywidualnym ubezpieczeniem na życie. Wszystko to za niewygórowaną miesięczną składkę w wysokości od 59 do 84 zł. Usługi medyczne w ramach ubezpieczenia Opieka Medyczna Premium obejmują podstawową i specjalistyczną ambulatoryjną opiekę zdrowotną, w tym nieograniczony dostęp do lekarzy: rodzinnego, pediatry, internisty, ginekologa, dostęp do lekarzy specjalistów na przykład: do chirurga, kardiologa, dermatologa, urologa, gastrologa, endokrynologa i wielu innych. Ponadto ubezpieczenie gwarantuje dostęp do podstawowych i specjalistycznych badań diagnostycznych, m.in. diagnostyki RTG, USG, EKG i in. Dodatkowo Opieka Medyczna Premium oferuje dostęp do całodobowej infolinii pod numerem: 0801 80 08 08, dzięki której można uzyskać wyczerpującą informację medyczną.

Opieka Medyczna Premium – to znaczący krok w kierunku zapewnienia Polakom swobodnego dostępu do prywatnych ubezpieczeń zdrowotnych. Po przystępnej cenie gwarantuje opiekę medyczną na poziomie ambulatoryjnym, wizyty u lekarza pierwszego kontaktu, konsultacje specjalistów i badania diagnostyczne. Wszystkie usługi będą dostępne w sieci profesjonalnych placówek medycznych – powiedział Stanisław Borkowski, dyrektor Biura Ubezpieczeń Zdrowotnych PZU Życie SA.

Opieka Medyczna Premium to również możliwość skorzystania z porady Konsultanta Szpitalnego. Jest to osoba, która czuwa nad pacjentem podczas pobytu w szpitalu. Każdy klient może również skorzystać z wizyt domowych w dogodnym terminie.

PZU Życie SA wraz z partnerem medycznym, firmą LUX MED Sp. z o.o.  planują rozwijać sieć placówek, w których realizowane będą usługi z zakresu ubezpieczenia Opieka Medyczna Premium w kolejnych miejscowościach.

Indywidualne ubezpieczenie zdrowotne – to nowy rozdział w rozwoju prywatnej opieki medycznej w Polsce. Jest to rozwiązanie skuteczne i sprawdzone w wielu krajach. Wierzę, że dziesięcioletnie doświadczenie, kadra medyczna, kadra obsługująca, aparatura diagnostyczna LUX MED spełnią oczekiwania ubezpieczonych i ubezpieczyciela, a tym samym przyczynią się do sukcesu Opieki Medycznej Premium – powiedział dr. n. med. Wojciech Pawłowski, prezes Zarządu LUX MED Sp. z o.o.

Ubezpieczenie Opieka Medyczna Premium oferowane jest w Oddziałach PZU Życie SA oraz przez agentów. Ponadto ubezpieczenie można kupić u Koordynatorów Opieki Medycznej, specjalnie przygotowanych pracowników sprzedaży ubezpieczeń zdrowotnych. Osoby zainteresowane zakupem ubezpieczenia lub uzyskaniem informacji mogą skorzystać również z Infolinii PZU Życie SA pod numerem: 0 801 111 811 lub odwiedzić stronę internetową www.opiekamedyczna.pl.

Doświadczenie w zakresie ubezpieczeń zdrowotnych PZU Życie SA zyskał wprowadzając w 2002 roku w Łodzi, Krakowie i Trójmieście indywidualne oraz grupowe ubezpieczenia zdrowotne Opieka Medyczna.

Spółka zamierza rozszerzyć zarówno zasięg geograficzny jak i ofertę produktów zdrowotnych.